Boosheid

Allergie hoe kom je ervan af

Van wie krijg jij allergie

Last van allergie? Hoe hoe kom je ervan af. Waarom krijg je allergie van iemand? Je ziet iemand voor de eerste keer en direct heb je het gevoel dat je die persoon niet aardig vindt. Je stoort je aan gedrag van iemand, terwijl je die persoon over het algemeen wel mag. Toch wordt je woest als hij bijvoorbeeld kleinerend doet.

Waarom raak je soms vermoeid als je in gesprek met anderen bent? Er zijn vele redenen waarom je vermoeid raakt of een allergie ontwikkelt naar anderen. Maar heb jij je wel eens afgevraagd waarom dat is?

Hoe ontstaat een allergie

Van kleins af aan word je door anderen opgevoed in wat wel en niet mag. Dat zijn je ouders, maar ook broers en zussen. Bovendien de kleuterjuf, leraren en leraressen en niet te vergeten je vrienden en vriendinnetjes waar je mee omging. Allen hebben ze positieve en negatieve gedragingen achtergelaten die diep in je herinneringen zijn genesteld.  Je bewaart ze daar veilig. Let op, dat gebeurde niet altijd bewust. Meestal hadden die anderen het beste met je voor. De positieve herinneringen kunnen we makkelijk naar boven halen.

Allergie ontwikkel je vanuit negatieve herinneringen, bijvoorbeeld:

  1. Iemand wilde iets van je waar jij je tegen verzette.
  2. Een relatie is beëindigd en je voelt je bedrogen.
  3. Die lang gekoesterd promotie blijft uit en je voelt je afgewezen en niet gewaardeerd.
  4. Een leraar die altijd onaardig tegen je deed.
  5. Ervaringen uit andere levens die je nu nog mag verwerken, je karma.

Pak je allergie aan

Allergie is negatieve energie dat aan jou blijft hangen. Daar word je moe en boos van en je krijgt lichamelijke klachten. Je weet vast wie de personen zijn die jouw leven op sommige momenten zwaar maakten en soms ondragelijk. Ga het gesprek aan en leg hen uit wat iets van vroeger met je gedaan heeft. Schrijf het eerst op, om voor jezelf een goed beeld te krijgen waar het over gaat en welke pijn je daarbij voelt. Soms is dat al helend. Als dat niet zo is kan je dieper gaan en de confrontatie opzoeken.

Stel dat het je ouders of een van je ouders betreft.  Vraag dan eerst om naar jouw verhaal te luisteren en niet direct in de verdediging te gaan. Ongetwijfeld hebben ze ook een zwaar leven gehad. Ongetwijfeld was het vroeger anders en werd er niet gepraat. Daar heb jij nu niets aan. Vertel wat het met je gedaan heeft en doe dat in liefde. Veelal zullen ze het begrijpen en zich niet altijd bewust zijn wat het met jou heeft gedaan. Anderen groeien ook en zouden nu wellicht niet meer hetzelfde doen.

Opruimen

Opruimen van al je muizenissen helpt je verder. Lukt een gesprek niet meer, bijvoorbeeld omdat iemand al is overleden, schrijf dan bijvoorbeeld een brief aan die persoon. Je zult voelen dat je opgelucht bent en de banden daarna beter zijn. Daarnaast kun je contact maken met de persoon die niet meer in onze wereld is. Wellicht voel je zelfs de aanwezigheid van zo iemand af en toe. Als je in meditatie gaat kun je het contact maken en je vragen stellen. Soms zie je de overledene voor je en soms voel je de aanwezigheid. Stel je vragen, je krijgt ongetwijfeld antwoord.

Mijn inzicht

Het is een hele grote stap. En dat vraagt moed. Wanneer je die stap eenmaal gemaakt hebt, zul je merken dat het wel meevalt en dat je het leven beter aankan.

Wutah zegt

Elke keer als het je lukt het gesprek aan te gaan met anderen over wat ze je aangedaan hebben, groei jij weer een stukje. De allergie en lichamelijke klachten zullen langzaam verdwijnen en je wordt gelukkiger en aangenaam gezelschap. Ik wens je veel moed toe.

Walter Keyner, Coach & Therapeut bij Wutah Gouda

Heb jij van allergie, mensen of situaties waar je niet tegen kan, maar steeds op je pad komen? Ik kan je helpen om blokkades op te lossen en balans terug te vinden en te behouden. Meld je dan aan door je gegevens achter te laten op het contactformulier en ik neem binnen 24 uur contact met je op, om jou passend te ondersteunen.

Ik ben Walter Keyner, Coach en Hypnose- en regressietherapeut bij Wutah in Gouda

Misschien ook leuk om te lezen

25/1/2021

8 inzichten in positiviteit en gelukkig zijn

Als je bedeeld bent met positiviteit dan ben je een geluksvogel. Als je een negatieve instelling hebt, alles somber inziet is dat niet...

Meer lezen
1/3/2021

Kan jij kritiek goed verdragen? Of voel jij je daardoor afgewezen.

We kunnen niet zonder kritiek. Zo werkt de nieuwsvoorziening. Goed nieuws is geen nieuws. Slecht nieuws verkoopt beter...

Meer lezen