Spiritualiteit

De betekenis van een krokodil in mijn hoofd

Ik wil een krokodil als huisdier.

Als ik wakker word hoor ik een liedje in mijn hoofd. Ik wil een krokodil als huisdier. En als ik onder de douche sta lijkt het alleen maar harder naar binnen te komen. Zo gaat het de ochtend nog even door. Tot het langzaam naar de achtergrond verdwijnt om in de middag weer vrolijk van zich te laten horen.

Wat zeggen de liedjes in je hoofd

Er gaat bijna geen dag voorbij dat ik niet wakker word met een liedje in mijn hoofd. Soms kan ik het herleiden. Ik speel kinderliedjes af als ik met mijn kleinzoon van zes in de auto zit. We zingen het refrein samen mee. Die krokodil is dus te herleiden. Maar vaker is een liedje niet te herleiden. Ik vraag mij af waarom nou net dát liedje in mij opkomt. Veelal zijn het geen liedjes die recent zijn uitgekomen, maar juist liedjes uit een verleden en soms mét een verleden. Een herinnering. Én soms met een boodschap.

Neem nu die krokodil. Voor mij is dat de connectie met mijn kleinzoon. Maar als ik daar beter op invoel, en de tekst loslaat, hou ik een krokodil over. Spookt er een krokodil in mijn hoofd?  Wat zijn mijn angsten? Waar zie ik tegenop? En dan komen de antwoorden vanzelf.

Mijn krokodil

Voor mij staat die krokodil voor de veranderingen die ik zelf ingezet heb en waar ik nu middenin zit. Ik neem afscheid van mijn andere werk en de samenwerking met mijn compagnon. Ik ga mij helemaal weiden aan mijn werk als coach en hypnotherapeut bij Wutah. Om het een te ontvlechten en het andere verder te ontwikkelen, een boost te geven, komen er allerlei gedachten boven.

Het is ook afscheid nemen en loslaten van een vak waar ik goed in ben. Het zou makkelijk zijn om daar mee door te gaan. Maar ik heb mij verder ontwikkeld en sla een heel andere richting in. Een richting die niet iedereen zal begrijpen. Degenen die dicht bij mij staan en die mij beter kennen, zullen het een logische stap vinden.

Dan kan het een beetje druk worden in je hoofd, letterlijk heb je te veel aan je hoofd. Een krokodil die het benauwd heeft. Wat doe ik daarmee?

Laat de krokodil los

Als er een krokodil in je hoofd zit, moet je die vrijlaten. Er is nu eenmaal niet zoveel plaats voor een krokodil in je hoofd en het voelt niet lekker. De deuren, poorten of hekken mogen allemaal open. Geef je krokodil alle mogelijkheden om uit je hoofd zijn vrijheid naar buiten te vinden. Heel eenvoudig door de stilte op te zoeken te mediteren. Richt je in die meditatie op de situatie zoals jij die verlangt. De situatie zoals jij die dus wilt. Sla alle stappen over die je moet doen om dat te bereiken, dat is de krokodil in je hoofd. Je toekomstige situatie IS er al. Het is rustiger geworden in je hoofd. Merk je dat? Je krijgt ruimte en wellicht komt er een ander liedje in je hoofd. Probeer het eens.

Oh ja, zo als gebruikelijk een link naar "Ik wil een krokodil als huisdier" van kinderen voor kinderen.

Walter Keyner, Coach & Therapeut bij Wutah Gouda

Heb jij soms een krokodil in je hoofd? Weet of voel je dat er iets in je leven moet veranderen of ga je dat juist uit de weg?  Ik kan je helpen om blokkades op te lossen en balans terug te vinden en te behouden. Meld je dan aan door je gegevens achter te laten op het contactformulier en ik neem binnen 24 uur contact met je op, om jou passend te ondersteunen.

Ik ben Walter Keyner, Coach en Hypnose- en regressietherapeut bij Wutah in Gouda

Misschien ook leuk om te lezen

1/4/2018

De hoed van onzekerheid past iedereen

Veel mensen leiden aan onzekerheid. We kijken op naar mensen die zelfvertrouwen hebben. Ze staan als een huis en iedereen kijkt tegen...

Meer lezen
19/9/2019

Magisch bewustzijn

Ik ben mij bewust van mijn magisch bewustzijn. Vaak wandel ik naar mijn praktijk in de binnenstad van Gouda. Een wandeling van ongeveer...

Meer lezen