Persoonlijke groei

Liever zonder saus, wat verberg jij?

Wat heb jij te verbergen?

Liever zonder saus, wat heb je te verbergen? Er zit geen saus op. Een gezegde dat mij onbekend was, maar ik begreep het wel direct. Degene die ik het hoorde zeggen bedoelde daarmee dat je niets kunt verbergen en een eerlijk product moet leveren. Door een voedselallergie is het voor mij het beste om geen sauzen te eten. Dan eet je wel somber. Ik ontdekte dat er veel onder de saus wordt verborgen.

Als je eten bijvoorbeeld aangebrand is of er niet mooi uit ziet en je liever zonder saus eet, kan een sausje toch camoufleren. Maar als je aandachtig eet proef je het natuurlijk toch.

Liever zonder saus

Saus kan dienen om je eten meer smaak te geven of er mooier uit te laten zien. Soms wordt het uit gewoonte op het eten gedaan. Ketchup en mayonaise zijn daar voorbeelden van. Zoals je waarschijnlijk weet ben ik van Indische komaf. Ik maak regelmatig rijsttafels voor familie en vrienden, daarbij serveer ik maar weinig satésaus. De reden is dat helaas niet iedereen begrijpt dat je daar wat van over de saté doet en niet met grote scheppen over al je eten, dat met zorg en tijd op smaak gemaakt is.

Ik heb echt niets tegen sauzen. Het is een beetje als een museum, heb je meer aandacht voor de kunst die daar hangt of voor de architectuur van het museum. Saus moet zijn plaats weten en dat is volgens mij ondergeschikt en ondersteunend en beslist niet verhullend.  Want saus maakt krokant eten zacht en dient net voor het opdienen te worden gebruikt om het smakelijk te houden.

Wat voor sauzen gebruik jij

Dit is natuurlijk geen foodblog dat zijn jullie niet van mij gewend. Ik vraag mij gewoon af wat voor sauzen je gebruikt om situaties wat beter voor te doen dan ze zijn. Want heb je bijvoorbeeld strategieën? Manipuleer je wel eens? Zeg je iets niet, om het te verhullen of leid je de aandacht af als het te ongemakkelijk wordt? Heb je een timing in gedachte, het moment dat je jouw sausje gaat inzetten? Liever zonder saus, wat heb je te verbergen.

Mijn inzicht

Waarschijnlijk ben je er niet van bewust dat je wel eens een sausje gebruikt. Je beter voordoen dan je bent of niet de hele waarheid zeggen. Als je dat van jezelf weet, zou je het dan meer of minder gebruiken? Zeg tegen jezelf , liever zonder saus want wat heb je te verbergen.

Wutah zegt

De kunst is om net als bij koken dat eerlijk en gezond te doen, het voedt. Liever zonder saus. Vergeet daarom de saus eens en neem het leven zoals het is. Laat je verrassen en verwonder je over de natuurlijke en eerlijke smaak die je dan proeft en voedt. Want wat heb je te verbergen.

Walter Keyner, Coach & Therapeut bij Wutah Gouda

Wat heb jij te verbergen? Zou je daar los van willen komen? Weer onbezorgd door het leven willen gaan? Ik kan je helpen om blokkades op te lossen en balans terug te vinden en te behouden. Meld je dan aan door je gegevens achter te laten op het contactformulier en ik neem binnen 24 uur contact met je op, om jou passend te ondersteunen.

Ik ben Walter Keyner, Coach en Hypnose- en regressietherapeut bij Wutah in Gouda

Misschien ook leuk om te lezen

13/12/2020

Dé 10 kenmerken van aantrekkelijkheid

Heb jij het gevoel dat je niet gezien wordt, dat je jezelf niet mooi of aantrekkelijk vindt? Word je daar moe en moedeloos van of voel je...

Meer lezen
19/9/2019

Vertragen om bij jezelf te komen

Als je een film zou vertragen, zul je merken dat je details ziet die je normaal gesproken niet zou opmerken...

Meer lezen