Boosheid

Verwachting of vanzelfsprekend

Vanzelfsprekend gaat het licht aan

Wij verwachten dat dingen het doen waarvoor ze bedoeld zijn. Als we de lichtschakelaar overhalen, verwachten we dat het licht gaat branden. Smartphones en computers werken en communiceren snel ongeacht waar jij je bevindt. Als dingen niet doen wat ze moeten doen, kunnen we al snel geïrriteerd raken. Is het zo vanzelfsprekend dat al die techniek vanzelf werkt?

Welke verwachtingen staan jou in de weg

Verwachtingen hebben we allemaal. Maar hoeveel zekerheid geeft dat. Geen, kan ik je vertellen. Als je met je geld speculeert op de beurs verwacht je waarschijnlijk dat je er aan verdient en dat kan ook tegenvallen. Maar als je aan een topsporter vraagt wat hij of zij van de wedstrijd verwacht, zal er waarschijnlijk naar de vorm van de dag gekeken worden en ook hoe hij of zij zich voelt. Dat is dus al meer een verwachting waarbij je luistert naar je lichaam en daar een verwachting aan koppelt. En dat is wat we meer zouden kunnen doen.

Een verwachting uitspreken vanuit je gevoel en niet van wat wenselijk is of jou wellicht goed zou uitkomen, dat is een doelstelling gestuurd vanuit je ego. Het kan dus leiden tot een teleurstelling. En als je veel teleurstellingen hebt mag je bij jezelf te rade gaan in hoeverre je de lat niet steeds veel te hoog legt. Het is goed om af en toe de randen op te zoeken van je kunnen, het geeft een kick als je verwachting uitkomt.

Mijn inzicht

Wees ook realistisch en stel je verwachtingen op tijd bij, depressie en een negatief zelfbeeld (ik kan niets, ik ben waardeloos) kan je groei belemmeren.

Wutah zegt

Verwachtingen zijn te managen. Leg de lat voor jezelf maar ook voor anderen niet te hoog. Een te hoge verwachting leidt tot teleurstelling. Een redelijke verwachting geeft ruimte om verder te groeien.

Walter Keyner, Coach & Therapeut bij Wutah Gouda

Heb je verwachtingen en word je steeds teleurgesteld? Of heb je het gevoel dat jezelf niet aan de verwachten kan of wil voldoen? Ik kan je helpen om daar duidelijkheid in te krijgen en je balans terug te vinden en te behouden. Meld je dan aan door je gegevens achter te laten op het contactformulier en ik neem binnen 24 uur contact met je op, om jou passend te ondersteunen.

Ik ben Walter Keyner, Coach en Hypnose- en regressietherapeut bij Wutah in Gouda

Misschien ook leuk om te lezen

22/5/2020

Mijn eerste Burn-Out

Mijn eerste burn-out kreeg ik op mijn 24ste op Hemelvaartsdag. Rond Hemelvaartsdag denk ik daar nog wel eens aan terug...

Meer lezen
8/11/2020

Het beste 7 stappenplan om je doelen te bereiken

Bereik je doelen en volg deze 7 stappen. Wellicht denk je nu, waarom zou ik doelen willen hebben, ik vind het prima zo...

Meer lezen