Spiritualiteit

Beter gronden op blote voeten

Gronden op blote voeten

Beter Gronden. De zomer is voor mij dan ook een primaperiode om zoveel mogelijk op blote voeten te lopen, dus nog meer te gronden. Thuis zonder uitzondering, loop ik blote voeten. En in de zomer met blotevoeten in slippers of makkelijk zittend schoeisel, waar ik als het even kan zo uit kan stappen.

Verbinding

Waarom voelt het beter? Je maakt met blote voeten direct verbinding met de grond waarop je staat. Dat doe je ook met schoenen, zou je kunnen denken. Maar met schoenen aan maken je voeten in eerste instantie verbinding met je schoenen en dan met de grond. Beweeg je voeten maar. Als je op de grond staat voel je je meer verbonden met de aarde, je bent gegrond. En  dat is goed om met beide voeten op de grond te blijven.

HSP

Zeker als je een HSP’er bent zul je regelmatig moeten voelen of je goed gegrond bent. Voor mij is dat een check die ik bijna automatisch uitvoer, gronden!. Je voert de energie en de prikkels af via je voeten de aarde in en voelt je daarna weer stukken beter.

Katwijk aan Zee

Zo was ik op het strand bij Katwijk aan Zee, lekker chillen en daarna met blote voeten over het strand. Voelen hoe de zandkorrels tussen je tenen omhoog komen. Voelen hoe het natte zand voelt en voelen hoe het zeewater over je blote voeten stroomt. En vooral genieten van een schitterde zonsondergang. Helemaal in het moment én op blote voeten.

Fijne dag!

Walter Keyner, Coach & Therapeut bij Wutah Gouda

Ben jij gegrond en sta jij met beide voeten op de grond of ben je de controle kwijt bent? Ik kan je helpen om beter in balans te komen en te blijven. Meld je dan aan door je gegevens achter te laten op het contactformulier en ik neem binnen 24 uur contact met je op, om jou passend te ondersteunen.

Ik ben Walter Keyner, Coach en Hypnose- en regressietherapeut bij Wutah in Gouda

Misschien ook leuk om te lezen

1/7/2018

Liever zonder saus, wat verberg jij?

Liever zonder saus, wat heb je te verbergen? Er zit geen saus op. Een gezegde dat mij onbekend was, maar ik begreep het wel direct.

Meer lezen
27/7/2020

8 voorwaarden om stress en burn-out te voorkomen

Als je geen rust hebt en gestresst, angstig, onrustig, verdrietig of boos bent of een burn-out hebt, kan een toestand van rus..

Meer lezen