Depressie

Coronacrisis tijd om op te ruimen

Wat je tijdens de Coronacrisis kunt doen

Coronacrisis, tijd om eens op te ruimen. Of heb je geen zin, ben je te lui, te moe of heeft het geen prioriteit. Je kunt van allerlei redenen vinden om eronderuit te komen. Nu het Coronavirus ons thuis houdt is het erg druk bij bouwmarkten en grofvuil depots. We pakken nu de klussen aan die al zo lang stonden te wachten. Maar heb je daar een lockdown voor nodig?

Wat kun je leren van de Coronacrisis

Waarschijnlijk is er iets voor nodig om in actie te komen. Je hebt nu wellicht wat meer tijd omdat je thuis moet blijven of van huis uit werkt. Na een schrikreactie over wat je overkomt en hoe je moet omgaan met deze andere situatie kom je vanzelf in een fase waarbij je accepteert wat er is. Je geeft je over en weet dat je binnen de opgelegde regels en kaders er iets van zult moeten maken. En meestal lukt dat wel. Je kunt mokken om wat je allemaal niet meer kunt of zou willen, maar beter is het om blij te zijn met wat je wél kunt en mag. Je zult merken dat je je dan veel beter voelt.

Opruimen in je hoofd

Door de Coronacrisis waarin je meer aangewezen bent op je eigen woonomgeving is je fysieke wereld kleiner geworden. Tijd om meer met jezelf bezig te zijn en niet alleen je huis op te ruimen maar ook eens lekker met al je gedachte spinsels aan de gang te gaan. Als je opruimt krijg je sowieso meer ruimte in je hoofd. Als je rust neemt en bijvoorbeeld mediteert zul je merken dat je nog opgeruimder in je hoofd raakt. Mediteer gewoon op je ademhaling, waarbij je uiteindelijk op een punt komt dat er alleen ruimte is voor je ademhaling zonder verstoring van andere gedachten. Of mediteer op een vraag waar je antwoord op wilt hebben. Ook je gedachten laten gaan en te onderzoeken wat zich voordoet in jouw gedachten kan je helpen inzichten te krijgen die je in andere tijden wellicht niet zou krijgen. Kortom: Neem de tijd voor een grote schoonmaak in je huis en in je hoofd.

Het inzicht

Je kunt je makkelijker verliezen in alles wat je tegen zit. En dan zal dat ook gebeuren. Andersom kun je door de positieve kanten van iets te zien daar veel meer uithalen. Minder stress, meer inzichten en een opgeruimd hoofd. Wie zou dat niet willen?

Walter Keyner, Coach & Therapeut bij Wutah Gouda

Heb jij het gevoel dat je te veel eenzaam bent, dat je momenten hebt dat het je aangrijpt? Wil je iets doen wat nuttig is, invulling geven?  Ik kan je helpen om blokkades op te lossen en balans terug te vinden en te behouden. Meld je dan aan door je gegevens achter te laten op het contactformulier en ik neem binnen 24 uur contact met je op, om jou passend te ondersteunen.  

Ik ben Walter Keyner, Coach en Hypnose- en regressietherapeut bij Wutah in Gouda

Misschien ook leuk om te lezen

1/2/2018

Waarom je bomen moet snoeien

Oude overtuigingen snoeien, verbetert je persoonlijke groei. Ben je te zwaar geworden en dreigt bij de eerste storm takken te verliezen of..

Meer lezen
7/3/2021

Problemen, ga jij ze uit de weg of los je ze op.

Als je problemen hebt kan dat je leven behoorlijk verstoren. Het gaat in je hoofd zitten en je voelt het in je lichaam.

Meer lezen