Spiritualiteit

De spirituele oplossing tegen hoofdpijn

Structuur voorkomt hoofdpijn

De spirituele oplossing tegen hoofdpijn. Als je veel last hebt van hoofdpijn, kun je eens kijken of je meer structuur kunt krijgen in je werk. Als je lang met hoofdpijn blijft lopen verandert dat in stress en uiteindelijk in een burn-out. Dat is het laatste wat je wilt. Maar hoe komt het toch dat je hoofd overloopt van allerlei zaken die je nog wil of moet doen.

Je begint ergens aan en voor je het weet word je gestoord en is je aandacht nodig voor iets anders. De klus waar je mee bezig was blijft liggen, jammer van de tijd die je er al in gestoken hebt. Eerst moet dat andere af. Voordat je het weet gaat dat de hele dag door en ben je aan het einde van de dag uitgeput. Zo is de dag omgevlogen en vraag jij je af wat je nou eigenlijk gedaan hebt. Frustrerend is het dan om er achter te komen dat je maar moeilijk kunt reproduceren wat je die dag hebt gedaan.

Structuur

Waarom structuur helpt tegen hoofdpijn. Door middel van een simpel To-dolijstje krijg je structuur. Anders gezegd, gebruik een notitieboekje. Papier of digitaal. Zorg ervoor dat je een regel kunt afvinken en niet (digitaal) verwijderd. Aan de linkerzijde zet je de datum van wanneer je de taak genoteerd hebt. In het midden een korte omschrijving van de taak. Rechts de datum wanneer je de taak volbracht hebt. Dit is een manier om overzicht en structuur te krijgen in je dagelijks werk. Eventueel kun je nog een prioriteit geven aan een taak of klusje dat je wilt doen. Zo kun je langere en korte klusjes afwisselen.

Plezier in structuur

De cognitieve oplossing tegen hoofdpijn is onder andere structuur. Uit onderzoek blijkt dat als je iets kunt afvinken of doorhalen dat een positief en voldaan gevoel geeft. Daarom is het belangrijk de taak niet te wissen maar af te vinken. Daarnaast helpt het je om na een drukke dag of week te kunnen zien wat je gedaan hebt en daar met voldoening naar te kunnen kijken. Om optimaal te genieten van je voldoening, kan je jouw taken opdelen in kleinere deeltaken. Dat betekent meer afvinken en meerder keren voldoening en voelen dat je stappen maakt.

De spirituele oplossing tegen hoofdpijn

Naast de cognitieve manier is er de spirituele oplossing tegen hoofdpijn. De spirituele oplossing is veel effectiever. Wanneer je stilte zoekt en leert te luisteren naar de antwoorden die jouw innerlijke Bron je geven, kom je in een rustige flow terecht. Dat doe je bijvoorbeeld door op vaste tijden te mediteren of te wandelen of fietsen in de natuur. Even weg van je dagelijkse bezigheden en heerlijk genieten en ontspannen. Sta je dat een toe!

Mijn inzicht

Als je een agenda hebt, gebruik die dan om je zelfdiscipline mee te sturen. Blok je taken af in je agenda. Zeker als anderen ook toegang hebben in je digitale agenda helpt het je tijd voor je taken te beschermen. Een taak is ook ontspannen of mediteren. Het herinnert jou eraan dat het daar tijd voor is, tijd om je los te maken van je werk.

Wutah zegt

Als je geen overzicht hebt van de dingen die je wilt of moet doen, ben je minder goed in staat je dag goed in te delen en efficiënt met je tijd om te gaan. Structuur geeft je overzicht en een voldaan gevoel iets afgemaakt te hebben. Ik hoop dat structuur jou kan helpen. Natuurlijk samen met ontspanning en meditaties. De spirituele oplossing is er altijd, ook tegen hoofdpijn.

Walter Keyner, Coach & Therapeut bij Wutah Gouda

Heb jij regelmatig last van hoofdpijn of migraine? Ik kan je helpen om blokkades op te lossen en balans terug te vinden en te behouden. Meld je dan aan door je gegevens achter te laten op het contactformulier en ik neem binnen 24 uur contact met je op, om jou passend te ondersteunen.

Ik ben Walter Keyner, Coach en Hypnose- en regressietherapeut bij Wutah in Gouda