Persoonlijke groei

Vriendelijk als basis

Ben jij vriendelijk

Check bij jezelf eens of je vriendelijk bent en lach als basis goed is afgesteld. Als dat optimaal is, kun je alles uit de dag halen. Zoek mensen op  die goed in hun vel zitten en een positieve uitstraling hebben. Dus die vriendelijkheid en lach al in zich hebben. Alles waar je blij van wordt helpt. Plak een wand vol met allerlei foto’s of knipsels uit tijdschriften waardoor er een glimlach op je gezicht komt.

Muziek waar je vrolijk van wordt, is een goede aanvulling. Sluit je niet af met een koptelefoon. Daardoor mis je veel kansen op nog meer positieve prikkels die je vriendelijkheid vullen. Laat je niet te veel overdonderen door prikkels. Omdat je je verloren gaat voelen en verdrinkt in de verwerking van al die prikkels.

Vriendelijke muziek

Onderzoek heeft aangetoond dat barokke achtergrondmuziek goed is voor de concentratie en je humeur ten goede komt. Ook is gebleken dat de frequentie van deze muziek gelijkloopt met de frequentie van de hersengolven. Je functioneert beter en ervaart een betere sfeer. Bij andere bezigheden is andere muziek weer geschikt. Net als bij elke dans, sportbeoefening, meditatie, yoga, saamhorigheid bijeenkomsten of feest weer andere muziek in ritme, melodie en geluidsterkte.

Gebruik positieve woorden

Voor positief taalgebruik is wel enige oefening nodig. Probeer woorden als “nee”, “niet”, “moeten”, “nooit” bijvoorbeeld positief om te vormen. Ook grof taalgebruik, helpt niet mee aan een positieve uitstraling. Ook al is dat in een andere taal, de uitwerking is dezelfde.

Lachen mag moet

Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach, want wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag. Ja, die lacht de hele dag….

Wie kent dat liedje niet? Zo’n deuntje dat de hele dag in je hoofd blijft hangen. Terwijl je met van alles en nog wat bezig bent, herinnert zo'n liedje je aan een vriendelijke lach. Hoewel "moeten" een woord is dat ik zoveel mogelijk probeer te vermijden, is het voor het woord lachen een uitzondering. Denk tijdens het tandenpoetsen of andere dingen die je regelmatig doet maar eens na waarom je het laatste uur om hebt kunnen lachen.

Mijn inzicht

Blijf niet in negativiteit of boosheid zitten.  Zoek mensen op die positief in het leven staan. Bij wie het glas half vol is. En als het glas leeg dreigt te raken, raad bik je aan om bij te schenken of een kleiner glas nemen.

Wutah zegt

Je begrijpt het inmiddels wel. Voed je met positiviteit en vriendelijkheid. De wereld spiegelt zich aan je. Bovendien word jij en anderen er gelukkig van en helpt je elke situatie positief tegemoet te treden.

Walter Keyner, Coach & Therapeut bij Wutah Gouda

Leef jij vanuit somberheid en trek je daarom ook sombere personen aan? Wil je vanuit vriendelijkheid gaan leven? Ik kan je helpen om blokkades op te lossen en balans terug te vinden en te behouden. Meld je dan aan door je gegevens achter te laten op het contactformulier en ik neem binnen 24 uur contact met je op, om jou passend te ondersteunen.

Ik ben Walter Keyner, Coach en Hypnose- en regressietherapeut bij Wutah in Gouda