Depressie

De zon schijnt voor iedereen

De zon schijnt voor iedereen

Het is een mooie zomer en je hebt vakantie en de zon schijnt voor iedereen.  Elke dag mooi weer en de jas al weken niet meer aangehad. Alsof je op vakantie bent in een Zuid-Europees land. De zonnepanelen op het dak genieten ook volop van de zon en dat voelt goed. De terrassen zitten vol en iedereen leeft buiten en geniet met volle teugen. En dat dag na dag, week na week. Het lijkt wel of iedereen zich beter voelt bij een zonnetje.

Het is altijd strandweer

Of het nou mooi of slecht weer is, het weer is er altijd en we hebben het te accepteren. Aanblijvend mooi weer kan voor een ander juist vervelend zijn. Een boer wil regelmatig regen voor zijn gewassen anders groeit het niet en brengt het minder op of verdroogt door het watergebrek en levert het helemaal niets op. Maar als je wijn verbouwd is een beetje droogte weer goed. Zo is het altijd strandweer, al wordt daar meestal zonnig en warm weer mee bedoeld. Bij een stevige wind in het najaar kan een strandwandeling je weer helemaal opladen.

Het is dus maar net wat je verwacht. Als je een feestje geeft hoop je op mooi weer, dan kun je dat buiten vieren. De weersverwachtingen kunnen dat behoorlijk verknallen, zeker als die verwachtingen uitkomen. Word jij wel eens boos op de weerman of weervrouw. De verwachtingen komen vaak uit, maar soms zitten ze er naast. Zo zie je hoe moeilijk het is verwachtingen ook werkelijk te laten uitkomen.

Mijn inzicht

Het kan niet anders dat het gevolg van een te hoge verwachting vaak een teleurstelling is. Dat heeft te maken met je realistische kijk op een verwachting. Ben je partijdig , wil je iets heel graag of gun je de een meer dan de ander, dan laat je je leiden door je ego. Als je deze zomer op vakantie naar het zuiden gaat en  een reis van A naar B maakt kan je routeplanner aangeven dat de verwachte reistijd acht uur is. Maar door allerlei oponthoud en drukte op de weg ben je na drie uur nog maar weinig opgeschoten. Je gaat dan niet proberen de resterende kilometers in vijf uur af te leggen. Je stelt je verwachtingen bij naar een realistische latere aankomst.

Wutah zegt

Teleurstellingen zijn te managen. Hou je verwachtingen realistisch en stel ze bij als je denkt dat de verwachting niet haalbaar is. Het voorkomt stress en lichamelijke klachten.

Walter Keyner, Coach & Therapeut bij Wutah Gouda

Heb jij het gevoel dat je geen plezier meer beleefd, alles somber inziet en de zon maar moeilijk ziet schijnen? Ik kan je helpen om bs terug te vinden en te behouden. Meld je dan aan door je gegevens achter te laten op het contactformulier en ik neem binnen 24 uur contact met je op, om jou passend te ondersteunen.

Ik ben Walter Keyner, Coach en Hypnose- en regressietherapeut bij Wutah in Gouda

Misschien ook leuk om te lezen

8/11/2020

Het beste 7 stappenplan om je doelen te bereiken

Bereik je doelen en volg deze 7 stappen. Wellicht denk je nu, waarom zou ik doelen willen hebben, ik vind het prima zo...

Meer lezen
15/2/2018

Vriendelijk als basis

Check bij jezelf eens of je vriendelijk bent en lach als basis goed is afgesteld. Als dat optimaal is, kun je alles uit de dag halen

Meer lezen