Faalangst

Licht reizen, kan dat?

Zwaar of licht reizen

Licht reizen, kan dat? En hoe doe je dat dan. Leven is reizen. Hoe jij van zwaar of van licht reizen? Heb je er wel eens bij stilgestaan wat je allemaal hebt verzameld? En heb jij je ook wel eens afgevraagd hoelang je spullen niet hebt gebruikt of aangeraakt? Herinner jij je nog wanneer je spullen hebt aangeschaft en of dat noodzakelijk was, of was het een impulsaankoop?

Als je voelt dat het je in de weg gaat staan, is dat een eerste stap om deze statische energie op te ruimen. Want dat is het, opgehoopte ballast, die je meesleept. Daar word je moe van!

Spullen

Verzamelen van spullen isoleert je vitaliteit. Dat is natuurlijk niet echt licht reizen. Letterlijk en figuurlijk krijg je minder bewegingsvrijheid door het verzamelen van allerlei spullen die wellicht hun nut hebben gehad, maar nu niet meer nodig zijn. Kijk eens kritisch waar je afscheid van kunt nemen en doe dat ook. Geef het weg aan iemand die het kan gebruiken een goed doel, een weggeef winkel zet het op marktplaats of organiseer een weggeefparty. Maar ruim het op! Je zult merken dat je je veel beter voelt, van weggeven krijg je een kick en het mes snijdt aan twee kanten. Je maakt er iemand blij mee, tenzij het natuurlijk ook een verzamelaar van spullen is, en jij raakt je spullen op een leuke manier kwijt.

Energetische ballast

Wat is dan echt licht reizen? Welke ballast of beter gezegd overtuigingen sleep jij met je mee? Misschien is het zo zwaar dat je bijna niet meer vooruitkomt. Je voelt de druk en de pijn in je lichaam. Geen idee wat dat is? ik noem een paar voorbeelden:

  • Niet gezien of gehoord worden.
  • Onzekerheid waar je wel eens vanaf wilt.
  • Kritiek niet aankunnen.
  • Trauma's die je niet hebt verwerkt.
  • Geen liefde kunnen ontvangen of kunnen geven.
  • Jezelf wegcijferen.
  • Ontevredenheid en de gevolgen daarvan.

Kortom, er zijn veel thema's en overtuigingen in je leven waarvan het goed is om de deksel er vanaf te halen. Ofwel ga er mee aan de slag. Als je weet waar het vandaan komt en er naar kijkt en begrijpt, is het nog een kleine stap om het te gaan accepteren. Waarschijnlijk zul je al snel merken dat je leven in positieve zin verandert.

De spirituele oplossing

Door de stilte te zoeken krijg je rust. Als je een mooie rustige plek hebt gevonden, kan je daar op gezette tijden naartoe gaan om in een meditatie de vragen te stellen en de antwoorden te ontvangen. Dat kan je doen je ook doen zonder vraag te stellen en te zien en voelen wat jouw innerlijke Bron je vertelt. Eventueel kun je dat ook door geleide meditaties doen. Maar ook onder begeleiding van een spiritueel coach of bij een intuïtieve cirkel bijeenkomst.

Mijn inzicht

Je kunt het zien als een reis met een luchtballon. Als die te zwaar belast wordt, loopt de luchtballon aan de grond. Door ballast overboord te gooien, word je lichter en krijg je weer hoogte. Je schiet als het ware omhoog en dat voelt prettig, je krijgt weer lucht en voelt je lichter.

Wutah zegt

Alles is energie, sjouw niet alles mee. Kijk regelmatig naar je spullen én overtuigingen en kijk wat je niet meer nodig hebt. En als je dan toch bezig bent, kijk dan ook naar je omgeving, je huis, je werk, je relaties. Welke energie krijg je daarvan? Waar ga jij afscheid van nemen?

Walter Keyner, Coach & Therapeut bij Wutah Gouda

Draag jij veel ballast bij je en zou je lichter willen reizen? Ik kan je helpen om blokkades op te lossen en balans terug te vinden en te behouden. Meld je dan aan door je gegevens achter te laten op het contactformulier en ik neem binnen 24 uur contact met je op, om jou passend te ondersteunen.

Ik ben Walter Keyner, Coach en Hypnose- en regressietherapeut bij Wutah in Gouda