Depressie

Coronacrisis en toch op vakantie

Waarom ga je niet op vakantie

Vakantie tijdens de Coronacrisis? Nu we in de greep zijn van het Coronavirus zien we allerlei leuke bezigheden verdwijnen, simpelweg omdat onze vrijheid beperkt wordt door de vele regels waar we ons aan moeten houden. Dan kun je natuurlijk mopperen over alles wat niet kan.

Beter is het om te genieten van wat wel kan. Als je een regelmatige bezoeker bent van mijn website, weet je dat ik een voorstander ben van het vastleggen van positieve herinneringen. Beter is het om te genieten van wat wel kan. Als je een regelmatige bezoeker bent van mijn website, weet je dat ik een voorstander ben van het vastleggen van positieve herinneringen.

Maakt niet uit hoe je dat doet, fotoboeken, dagboeken of een wand met foto’s. Alles is goed, als het maar positieve herinneringen zijn. Daarmee wil ik niet zeggen dat er geen plaats is voor de negatieve herinneringen, als je daar tenminste de positieve kanten van kunt zien. Uiteindelijk leer je daar ook van. Positieve herinneringen kunnen je helpen als het even wat minder gaat. Gelukkig hebben we de foto’s nog is voor mij een gezegde dat klopt.

Op vakantie gaan als het Coronavirus heerst

Vorige week ben ik een week op vakantie geweest in Portugal. Portugal is vanwege het klimaat, de bewoners en het eten een favoriete vakantiebestemming voor mij. Tijdens mijn Portugese week in Nederland was het ook nog eens heerlijk zonnig weer. Elk jaar maak ik een fotojaarboek en daarin staan natuurlijk ook foto’s van vakanties in Portugal. Met mijn vrouw haal ik herinneringen op en bekijk de foto’s. We eten typische Portugese gerechten zoals vis in azijn en tomatenrijst. Of we maken kip piri piri op de barbecue. Heerlijk zo’n weekje Portugal in Nederland.

Binnenkort vertrekken we naar Picardië aan de Noordwestkust van Frankrijk. Daar komen we graag in het voor- of najaar. We huren daar een huisje en het is voor ons maar vier uur rijden.  Lekker wandelen over het strand en genieten van vis en schelpdieren. En meestal waait en regent het tussen de zonnige momenten door. Ook daar hebben we foto’s en herinneringen aan. Schelpen nemen we ook mee als herinnering.

Leuke uitstapjes of positieve ontmoetingen of bezoek aan een museum, bioscoop of concert kunnen ook een glimlach op je gezicht bezorgen. Je hoeft dus echt geen vakantie te nemen. Vaak zitten je leukste herinneringen juist in die kleine dingen.

Trance reizen

Als je het moeilijk vindt positief te blijven en het lukt je niet om dat met de leuke herinneringen uit het verleden te doen, kun je ook een sessie bij mij boeken voor een trance reis. In deze sessie maken we een reis in je onbewuste. Die reis brengt je op plekken waar jij naar verlangt en geeft je inzichten waar je weer verder mee kunt. Ik begeleid je op deze reis als reisleider. Geen hocus pocus, ik breng je in een ontspanning waarin jij altijd de regie houdt. Je kunt het zien als een geleide meditatie waarin ik je opmerkzaam maak op de mooie plekken en gebeurtenissen die zich afspelen in jouw onderbewuste. Meestal lukt het je zelf namelijk niet om die beelden te produceren. Door mijn jarenlange meditatie ervaring weet ik wat werkt en wat minder werkt. Maar de reis die je maakt zit altijd vol verrassingen.

Het is als dromen of een diepe geleide meditatie. Je mag even wegdromen zoals in de song "I Dreamed A Dream"  in de versie van Aretha Franklin.

Walter Keyner, Coach & Therapeut bij Wutah Gouda

Als je positieve herinneringen bewaard, kun je die herinneringen gebruiken om je stemming positief te veranderen. Ook meditatie of geleide meditatie bij het virtuele reisbureau van Wutah kan je daarbij helpen. Je bent van harte welkom. Meld je dan aan door je gegevens achter te laten op het contactformulier en ik neem binnen 24 uur contact met je op, om jou passend te ondersteunen.

Ik ben Walter Keyner, Coach en Hypnose- en regressietherapeut bij Wutah in Gouda

Misschien ook leuk om te lezen

29/4/2020

Coronacrisis tijd om op te ruimen

Coronacrisis, tijd om eens op te ruimen. Of heb je geen zin, ben je te lui, te moe of heeft het geen prioriteit. Je kunt van allerlei...

Meer lezen
27/12/2020

De 7 essentiële inzichten voor je levenscarrière

Een loopbaan is maar een deel van je leven. Liever spreek ik over een levenscarrière. Er is immers meer dan een loopbaan...

Meer lezen