/Soorten therapie

Therapie

Therapie

Als je wilt leren fietsen ben je bewust bezig met het houden van evenwicht, rijden en sturen om er maar een paar te noemen. Als je het onder de knie hebt, denk je er niet meer bij na en fiets je onbewust. Soms kun je niet herinneren hoe je van school of werk naar huis bent gekomen. Je hebt het onbewust ondergaan. Veel ervaringen en herinneringen worden opgeslagen in ons onderbewuste.

Jouw nare herinneringen zijn ook in je onderbewustzijn opgeslagen. Dat zijn de zaadjes die in het verleden zijn geplant, waardoor je nu bijvoorbeeld klachten hebt zoals stress, burn-out, angsten, allergieën, fobieën, boosheid, agressie of een verslaving. Alle zijn ze uitingen van onderliggende beperkende overtuigingen. Om die onderliggende beperkende overtuiging te vinden is therapie een goede en doeltreffende methode. Als de oorzaak is gevonden help ik je de balans weer terug te vinden, pijn te verzachten of te transformeren.

Hypnose en trance

Hypnotherapie is een vorm van therapie waarbij gebruik gemaakt wordt trance. Trance is een toestand van diepe ontspanning en veranderd bewustzijn, waarbij we contact kunnen maken met ons onbewuste. Door het toepassen van diverse hypnotherapeutische technieken kan deze trance worden opgewekt. Hypnotherapie maakt gebruik van therapeutische technieken die nodig zijn om iemand te begeleiden tijdens de ervaringen die opkomen in trance. Als een cliënt in trance is, is het voor de cliënt mogelijk om ervaringen op te doen die voortkomen uit de onbewuste lagen van het bewustzijn. Daar begeleid ik je bij, als ervaren gediplomeerd hypnotherapeut. Tijdens de trance laat jij als cliënt het denken los en kom je in een andere bewustzijnstoestand, daardoor ben je in staat contact te maken met je diepere gevoelslagen.

Het gevoel van trance kan het best vergeleken worden met dagdromen. Gevoelens van trance kennen we allemaal wel:

  • Als je in de trein zit weg te dromen en niet reageert als de trein stopt op de plaats van bestemming, ben je in trance.
  • Als je helemaal opgaat in een film en je de deurbel niet hoort, ben je in trance.
  • Als je verliefd bent en helemaal opgaat in die ene persoon, komen andere dingen minder bij je binnen, je bent in trance.
  • Al je wakker wordt en weer half indommelt, is dat een vorm van trance,
  • Geconcentreerd ergens mee bezig zijn, focussen op iets, dan ben je in trance.

 

Hoe verloopt een therapiesessie

Bij de intake hebben we jouw hulpvraag besproken en is een thema duidelijk geworden. In een vervolgsessie maak je een familie opstelling. Deze opstelling maakt de verbanden duidelijk en geeft inzicht in wie je bent en waar overtuigingen vandaag komen. Dat is waar we mee aan de slag gaan, maar dat kan veranderen. Immers je onderbewustzijn weet welke weg het beste te volgen is.  Als therapeut breng ik jou als cliënt in staat van ontspanning, want dat is het. Je hoort mijn stem en alle geluiden om je heen verdwijnen naar de achtergrond. Ik praat met je onderbewustzijn, die geeft de antwoorden.  Vertrouw op mij, je doet niets wat je niet wilt doen, jij blijft de controle houden. Alles wat je wel eens op TV hebt gezien in een hypnoseshow is vooraf besproken met de deelnemers.

Ik breng je met jouw toestemming in trance. Dat kan in de fauteuil waar je al zit ,of als je dat prettiger vindt, liggend op een behandeltafel. Je houdt je kleding aan, als je het prettig vindt mag je je schoenen uit doen of je bril afzetten. Ik raak je niet aan.

 

Je maakt een reis

Je maakt onder mijn begeleiding een reis naar je thema, je pijnplek, blokkade of trauma. Die reis is voor iedereen anders. En soms denk je dat je de pijnplek hebt gevonden. Maar tijdens die reis passeren we de gevolgen van je pijnplek, we willen bij de oorzaak komen en als die gevonden is kan ik met jou samen die pijnlijke situatie bekijken. Daar zijn verschillende technieken voor, ik zorg ervoor dat je je veilig voelt en afstand kan nemen als het je te veel raakt. Als je voldoende inzicht hebt waar de pijn vandaan komt die jouw huidige functioneren belemmert, kunnen we dat liefdevol wegnemen/afsluiten. Daarna kunnen we die weggenomen pijn veranderen in een door jou gekozen andere en positievere overtuiging. Waarna we de reis weer terug naar het nu maken. Dat is in het kort hoe een sessie verloopt.

Na afloop van de sessie

Na een sessie voel je je meestal helemaal ontspannen. Je kunt wat loom zijn, alsof je uit een diepe slaap komt. Elke reactie/ verandering is een positief teken. Het teken dat de verandering inwerkt op je lichaam, je emoties en je geest.

Deze vormen gebruik ik

Regressietherapie

Met regressietherapie worden de momenten van vroeger herbeleeft, in je huidige leven. Daar liggen in de meeste gevallen de bronnen van het disfunctioneren. Niet gezien, niet gehoord, niet goed genoeg zijn. Of de angst of fobie die hier zijn oorsprong heeft. Een aantal methoden die ik gebruik is het werken met het Innerlijk Kind, waarbij je terug gaat naar het kind dat je was op dat moment was. Of de methode om los te komen van je ouders of anderen.

Reïncarnatietherapie

Soms gaat de regressietherapie over in reïncarnatietherapie. Daarbij gaat de cliënt naar een moment in een vorig leven of een moment tussentwee levens in, het tussen bestaan. Dit vind je misschien een beetje vreemd en komt onwaarschijnlijk over.

Gedragstherapie

Met gedragstherapie maak je kennis met de verschillende delen van je persoonlijkheid die op een bepaald moment verschillende belangen voor de totale persoonlijkheid behartigen. Bijvoorbeeld een innerlijk conflict, waarbij je signalen van dat deel van je persoonlijkheid negeert, omdat ze overschaduwt worden door een ander prominenter deel van je zelf. Zo komen bijvoorbeeld sommige personen hard over terwijl ze dat eigenlijk helemaal niet zijn of willen zijn.

Trance Healing Therapie

Bij trance healing therapie heb ik als healer een zeer nauw contact met de spirituele wereld. Hierdoor kunnen de spirituele gidsen gebruik maken van aura, lichaam en geest van de healer. Daardoor is het één van de krachtigste healings. Healing kan op één of meerdere niveaus plaatsvinden. Zoals op fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en op zielsniveau. Door hun verruimde bewustzijn bepalen de gidsen op welk niveau je werkelijk healing nodig hebt.

Alles is beweging en veranderbaar

Door te werken met hypnotherapie blijkt alles in beweging en veranderbaar te zijn. De ervaring heeft geleerd dat door de verwerking van jeugdtrauma’s of het toestaan en doormaken van een rouwproces fantoompijn gereduceerd kan worden of zelfs helemaal kan verdwijnen. Dat door verwerking van “oud zeer” relaties ineens beter gaan. Of dat je in eens beter bij je creativiteit komt omdat alles wat uit je geest of handen komt veel makkelijker lukt omdat je je energetisch losgemaakt het van je ouders en je verleden. Ervaring heeft geleerd dat er meer is op aarde dan je kunt bewijzen of aantonen.

Ons zenuwstelsel is medisch een vertrouwd stelsel, maar neurologisch zijn er nog vele vragen. Hoe hersenen emoties uit lang vervlogen tijden herbergen en ons later kunnen blokkeren is een nog onontgonnen gebied. Hypnotherapeuten weten uit ervaring dat het onbewuste vele hulpbronnen heeft voor eenieder die de uitdaging aangaat het onbewuste te laten spreken.