/Soorten therapie

Therapie

Therapie Gouda bij Wutah

Als je wilt leren fietsen ben je bewust bezig met het houden van evenwicht, rijden en sturen om er maar een paar te noemen. Als je het onder de knie hebt, denk je er niet meer bij na en fiets je onbewust. Soms kun je je niet herinneren hoe je van school of werk naar huis bent gekomen. Je hebt het onbewust ondergaan. Veel ervaringen en herinneringen worden opgeslagen in ons onderbewuste.

Jouw nare herinneringen zijn ook in je onderbewustzijn opgeslagen. Dat zijn de zaadjes die in het verleden zijn geplant, waardoor je nu bijvoorbeeld klachten hebt zoals stress, burn-out, angsten, allergieën, fobieën, boosheid, agressie of een verslaving.

Alle zijn ze uitingen van onderliggende beperkende overtuigingen. Om die onderliggende beperkende overtuiging te vinden is therapie een goede en doeltreffende methode. Als de oorzaak is gevonden help ik je de balans weer terug te vinden, pijn te verzachten of te transformeren.

Hypnotherapeutische technieken

Moderne hypnotherapie is een vorm van therapie waarbij gebruik gemaakt wordt trance. Trance is een toestand van diepe ontspanning en veranderd bewustzijn, waarbij we contact kunnen maken met ons onbewuste. Door het toepassen van diverse hypnotherapeutische technieken kan deze trance worden opgewekt. Hypnotherapie maakt gebruik van therapeutische technieken die nodig zijn om iemand te begeleiden tijdens de ervaringen die opkomen in trance.

Als een cliënt in trance is, is het voor de cliënt mogelijk om ervaringen op te doen die voortkomen uit de onbewuste lagen van het bewustzijn. Daar begeleid ik je bij, als ervaren gediplomeerd hypnotherapeut.

Tijdens de trance laat jij als cliënt het denken los en kom je in een andere bewustzijnstoestand, daardoor ben je in staat contact te maken met je diepere gevoelslagen. Je blijft bij bewustzijn, je praat met mij en je beschikt over je eigen wil, jij blijft de baas!

Het gevoel van trance kan het best vergeleken worden met dagdromen. Gevoelens van trance kennen we allemaal wel:

  • Als je in de trein zit weg te dromen en niet reageert als de trein stopt op de plaats van bestemming, ben je in trance.
  • Als je helemaal opgaat in een film en je de deurbel niet hoort, ben je in trance.
  • Als je verliefd bent en helemaal opgaat in die ene persoon, komen andere dingen minder bij je binnen, je bent in trance.
  • Al je wakker wordt en weer half indommelt, is dat een vorm van trance,
  • Geconcentreerd ergens mee bezig zijn, focussen op iets, dan ben je in trance.

 

Hoe verloopt een therapiesessie

Bij de intake hebben we jouw hulpvraag besproken en is een thema duidelijk geworden. In een vervolgsessie maak je een familie opstelling. Deze opstelling maakt de verbanden duidelijk en geeft inzicht in wie je bent en waar overtuigingen onder andere vandaan komen. Dat is waar we mee aan de slag gaan, maar dat kan veranderen. Immers je onderbewustzijn weet welke weg het beste te volgen is.  

Als therapeut breng ik jou als cliënt in staat van ontspanning, want dat is het. Je hoort mijn stem en alle geluiden om je heen verdwijnen naar de achtergrond. Ik praat met je onderbewustzijn, die geeft de antwoorden.  Vertrouw op mij, je doet niets wat je niet wilt doen, jij blijft de controle houden.

Ik breng je met jouw toestemming in trance. Dat kan in de fauteuil waar je al zit.  Je houdt je kleding aan, als je het prettig vindt mag je je schoenen uit doen of je bril afzetten. Ik raak je niet aan.

 

Je maakt een reis met Therapie Gouda bij Wutah

Je maakt onder mijn begeleiding een reis naar je thema, je pijnplek, blokkade of trauma. Die reis is voor iedereen anders. En soms denk je dat je de pijnplek hebt gevonden. Maar tijdens die reis passeren we de gevolgen van je pijnplek, we willen bij de oorzaak komen en als die gevonden is kan ik met jou samen die pijnlijke situatie bekijken.

Daar zijn verschillende technieken voor, ik zorg ervoor dat je je veilig voelt en afstand kan nemen als het je te veel raakt. Als je voldoende inzicht hebt waar de pijn vandaan komt die jouw huidige functioneren belemmert, kunnen we dat liefdevol wegnemen/afsluiten. Daarna kunnen we die weggenomen pijn veranderen in een door jou gekozen andere en positievere overtuiging. Waarna we de reis weer terug naar het nu maken. Dat is in het kort hoe een sessie verloopt.

Na afloop van de therapiesessie

Na een sessie voel je je meestal helemaal ontspannen. Je kunt wat loom zijn, alsof je uit een diepe slaap komt. Elke reactie/ verandering is een positief teken. Het teken dat de verandering inwerkt op je lichaam, je emoties en je geest. Als je na de sessie een vraag hebt mag je mij altijd appen, ik neem dan contact met je op voor een kort ondersteunend gesprek.

Deze vormen gebruik ik

Gedragstherapie

Met gedragstherapie maak je kennis met de verschillende delen van je persoonlijkheid die op een bepaald moment verschillende belangen voor de totale persoonlijkheid behartigen. Bijvoorbeeld een innerlijk conflict, waarbij je signalen van dat deel van je persoonlijkheid negeert, omdat ze overschaduwt worden door een ander prominenter deel van je zelf. Zo komen bijvoorbeeld sommige personen hard over terwijl ze dat eigenlijk helemaal niet zijn of willen zijn.

Regressietherapie

Met regressietherapie worden de momenten van vroeger herbeleeft, in je huidige leven. Daar liggen in de meeste gevallen de bronnen van het disfunctioneren. Niet gezien, niet gehoord, niet goed genoeg zijn. Of de angst of fobie die hier zijn oorsprong heeft.

Innerlijk Kind

Een methode die ik regelmatig gebruik is het werken met het Innerlijk Kind, waarbij je terug gaat naar het kind dat je was, toen je nog puur was, jouw authentieke IK. We raken dat kwijt tijdens onze opvoeding, waarbij je geacht wordt te leven naar wat je opvoeders denken dat goed voor je is. Als je teveel bij de persoon die je was ben weggedreven, word je ongelukkig en kunnen allerlei klachten ontstaan. Door weer contact te maken met je Innerlijk Kind, weet je weer wie je bent en kunt daar weer naar leven.

Reïncarnatietherapie

Soms gaat de regressietherapie over in reïncarnatietherapie. Daarbij gaat de cliënt naar een moment in een vorig leven of een moment tussen twee levens in, het tussen bestaan. Dit vind je misschien een beetje vreemd en komt onwaarschijnlijk over.

Je zult verstelt staan als je het meemaakt, het maakt niet uit waar je in jouw droomtoestand naar toe reist. Het wil je iets zeggen en meestal komen we bij de bron van de problemen waar je mee te maken hebt. Die transformeren we, waardoor je er minder last van zult hebben. Je komt weer meer in balans.

Trance Healing Therapie

Bij trance healing therapie heb ik als healer een zeer nauw contact met de spirituele wereld. Hierdoor kunnen de spirituele gidsen gebruik maken van aura, lichaam en geest van de healer. Daardoor is het één van de krachtigste healings. Healing kan op één of meerdere niveaus plaatsvinden. Zoals op fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en op zielsniveau. Door hun verruimde bewustzijn bepalen de gidsen op welk niveau je werkelijk healing nodig hebt.

Alles is beweging en veranderbaar

De ervaring leert dat door de verwerking van jeugdtrauma’s of het toestaan en doormaken van een rouwproces, fantoompijn gereduceerd kan worden of zelfs helemaal kan verdwijnen.

 

Dat door verwerking van “oud zeer” relaties ineens beter gaan. Of dat je ineens beter bij je creativiteit komt omdat alles wat uit je geest of handen komt veel makkelijker lukt omdat je je energetisch losmaakt van je ouders en je verleden. Ervaring heeft geleerd dat er meer is op aarde dan je kunt bewijzen of aantonen.

 

Heb je hulp nodig? Laat dan jouw gegevens achter en ik neem z.s.m. contact met je op.