Spiritualiteit

Vertragen om bij jezelf te komen

Vertragen

Als je een film zou vertragen, zul je merken dat je details ziet die je normaal gesproken niet zou opmerken. Wellicht geniet je dan meer van wat je ziet, ik weet het wel zeker. Ik geef je in deze blog in een aantal stappen hoe je kunt vertragen.

Auto

Vertragen geeft mij rust. Ik woon in het Groene Hart en dat besef ik mij niet altijd. Met de auto, fiets of lopend, dat is de manier waarop ik mij langzaam beweeg door dit schitterende gebied. Als ik met de auto rijd, is het moeilijk om je te focussen. Het gaat allemaal net iets te snel. Ik wil vertragen maar het verkeer niet ophouden. Ik kijk dan verder weg, vooral ook naar de mooie luchten. Vaak zet ik mijn auto ergens aan de kant om alles goed in mij op te nemen. Van jongst af aan denk ik in beelden en dit voedt mijn herinneringen. En als je, zoals ik fotografeert en schildert ben je altijd op zoek naar mooie composities.

Fietsen

Fietsend rij je alweer wat rustiger en zie je meer. Maar ik merk dat ik dan nog steeds te veel afgeleid wordt door het andere verkeer, zeker op de smalle B-wegen waar ik mij graag op begeef. Mooie plekjes passeer je dan nog steeds te snel. Dus vertragen en vaak teruglopen en kijken en dan een foto maken. Niet meer met die zware camera’s waar ik eerst mee werkte. Ik ben gelukkig met mijn smartphone en ben daardoor veel flexibeler.

Lopen

Lopend zie ik het meest. Door het vertragen, want zo zie ik dat, zie je veel meer. Meer oog krijg ik dan voor de schoonheid van de omgeving en de details. Ik maak gebruik van mijn magisch bewustzijn. Het helpt mij mijn denken de minimaliseren en helemaal op te gaan in wat ik op dit moment zie en voel. En als ik voel ben ik bij mijzelf, bij mijn Bron en dat leer ik van vertragen. Geen doelen maar gewoon doen wat je gevoel je ingeeft.

Fijne dag!

Walter Keyner, Coach & Therapeut bij Wutah Gouda

Zou jij willen vertragen? Heb jij het gevoel dat je te snel leeft. Niet weet wat je vandaag eigenlijk hebt gedaan? Ben je de controle kwijt bent? Ik kan je helpen om de balans terug te vinden en te behouden. Meld je dan aan door je gegevens achter te laten op de link op deze pagina en ik neem binnen 24 uur contact met je op, om jou passend te ondersteunen.

Ik ben Walter Keyner, Coach en Hypnose- en regressietherapeut bij Wutah in Gouda