Zelfvertrouwen

Van glimlachen word je rijk

Een positieve basishouding

Van glimlachen word je rijk. Maar hoe doe je dat. Wie wordt er niet vrolijk van, vriendelijke mensen met een positieve attitude. Het lijkt of alles hen voor de wind gaat, alles lukt, ze zijn gezond en zitten lekker in hun vel. Hoe doen ze dat? Lachen ze alle problemen weg of zijn ze zo naïef dat ze de donkere kanten van de samenleving niet zien?

Als je op de markt twee identieke groentekramen ziet, waarvan de ene verkoper chagrijnig uit zijn ogen kijkt en naar binnen gekeerd is en de andere verkoper met een brede glimlach bezig is zijn waren nog beter uit te stallen. Wat zou je dan doen?  Je koopt waarschijnlijk bij die verkoper met de glimlach.

Investeren in een glimlach

Glimlachen kost niets, nou ja een beetje. Je gebruikt een lichte inspanning om enkele spiertjes in je gezicht te laten zorgen dat die mooie glimlach op je gezicht verschijnt. Maar verder kost het je niets. Het levert je zelf heel veel op. Een hoger rendement zul je waarschijnlijk nergens mee verdienen. van glimlachen word je rijk! Wat het oplevert? Als je weet dat de wereld zich aan je spiegelt, zul je andere mensen tegenkomen die net zo goed in hun vel zitten als jij.  Alles verloopt makkelijker.

Probeer het maar eens als je met je verkeerde been uit bed bent gestapt en met de eerste en de beste ruzie wilt maken of een vervelende opmerking maakt. Het resultaat is dat je gemijt wordt en je in een negatieve spiraal terecht komt waar je moeilijk weer uitkomt. Als jij je herinnert wat glimlachen kan doen begeef je je als snel in een fijne en positieve flow. Ook nog eens goed voor je gezondheid. Als je weet dat veel lichamelijke klachten voortkomen uit een negatieve levenshouding. Je leven wordt leuker maar ook nog eens gezonder. En je gaat er beter uitzien met een glimlach.

Leren glimlachen

Misschien vind je het een beetje moeilijk, dat glimlachen. Van glimlachen word je rijk, had je maar glimlachverkopers. Vooral als je niet gewent bent vriendelijkheid op je gezicht te toveren. Kijk om te beginnen wat meer in de spiegel en kijk goed naar jezelf. Veel mensen zijn zich niet bewust hoe ze overkomen. Ja, soms zien ze dat op een foto en vinden ze dat ze er niet op zijn voordeligst uitzien. Maar het gaat dus niet om mooi. Het gaat om je innerlijke vriendelijkheid en glimlach, die iedereen heeft, op je gezicht te toveren. Willy Alberty zong het al "de glimlach van een kind" luister daar maar eens naar.

Eerst begin je je gezichtspieren wat losser te maken. Trek maar allerlei vreemde bekken en word bewust van je gezichtsspieren. Neem een potlood en hou dat dwars voor je gezicht en neem het in je mond. Goed aandrukken tot je mondhoeken, je ziet dat je een glimlach krijgt.  Als je dat enkele dagen blijft oefenen, word je bewust van de glimlach die je hebt.

De spirituele oplossing

Word je bewust van je innerlijke glimlach! Zie de humor in van kleine gebeurtenissen en maak het niet te zwaar. Als je mediteert, zul je je waarschijnlijk niet richten op nare en vervelende situaties. Maar op mooie beelden waar je energie van krijgt. Mediteren hoeft heus niet altijd serieus te zijn, zoek ook naar lichte en humoristische situaties. Die zijn ongetwijfeld opgeslagen in jouw innerlijke Bron.

Mijn inzicht

Zorg dat je een echte glimlach vanuit je hart laat zien en geen professionele tandpastareclame lach. Dat doe je door alles met liefde te bekijken. Kijk naar de positieve dingen van mensen en vorm, als je een gevoel van negatief oordelen voelt, dat onmiddellijk om naar een positieve verwondering. Stop dus met oordelen en beschouw alles vanuit liefde.

Wutah zegt

Als we geboren worden wil men ons aan het huilen krijgen als teken van leven. Maar al snel kunnen we ook lachen. Dat is misschien het mooiste teken van leven. Leef elk moment met een glimlach en geniet van het leven.

Walter Keyner, Coach & Therapeut bij Wutah Gouda

Heb je te weinig plezier in je leven? Zou je wat meer willen lachen of glimlachen? Het helpt je om je beter te voelen. Ik kan je helpen om blokkades op te lossen en balans terug te vinden en te behouden. Meld je dan aan door je gegevens achter te laten op het contactformulier en ik neem binnen 24 uur contact met je op, om jou passend te ondersteunen.

Ik ben Walter Keyner, Coach en Hypnose- en regressietherapeut bij Wutah in Gouda